⇄   🇬🇧    🇩🇪

CÉGÜNK 2003. ÉVTŐL DIN EN ISO 9001 NEMZETKÖZI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI RENDSZER SZERINT MINŐSÍTÉSSEL RENDELKEZIK.

DIN EN ISO 9001

FONTOSABB MINŐSÉGI CÉLKITŰZÉSEINK

  1. Kiváló minőségi termékek előállítása.
  2. Vevői elégedettség mérése és növelése.
  3. A gyártási folyamatok fejlesztése.
  4. A munkatársak elkötelezettségének és szaktudásának fejlesztése.

MINŐSÉGPOLITIKÁNK

VEVŐKÖZPONTÚSÁG

Tevékenységünk színvonalát vevőink megfogalmazott igényeinek és ki nem mondott elvárásainak megfelelően alakítjuk. A vevőkör elvárásainak folyamatos megismerése, feltárása, válaszadás az általuk megfogalmazott kihívásokra Cégünk törekszik a vevői követelményeket az elvárt és jogszabályokban, szabványokban rögzített szinten kielégíteni.

MEGBÍZHATÓ TELJESÍTÉS

Arra törekszünk, hogy vállalásaink egyértelműek, pontosan teljesíthetőek és mérhetőek legyenek. A határidőket és az elvárt termékminőséget beszállítóinkkal együttműködve hibamentesen teljesítjük.

FOLYAMATOS FEJLESZTÉS

Tervezett és folyamatos fejlesztést valósítunk meg a személyzet, az eljárások és az eszközök területén. A minőségirányítás terén kitűzött céljaink maradéktalan megvalósítása érdekében biztosítjuk a szükséges technikai és emberi erőforrásokat.

VÁLLALATI KULTÚRA FENNTARTÁSA

Hangsúlyt helyezünk vállalati kultúránk erősítésére, a humán erőforrások kezelésére, a hatékony marketing- és információs rendszer működtetésére, hogy megerősödjön a minőségközpontú vezetés, megvalósuljanak minőségcéljaink.

MINŐSÉG KÖZPONTÚSÁG

Egyetértés a minőség értelmezésében és megvalósításában a vevővel, szállítóval, dolgozóval, tulajdonossal és a társadalommal. Folyamatosan javítjuk minőségirányítási folyamatainkat annak érdekében, hogy vevőink a legmagasabb elvárásoknak is megfeleljünk.